Начало » Общност » Броят на безстопанствените кучета във Варна се увеличава през зимата

Броят на безстопанствените кучета във Варна се увеличава през зимата

Популацията на безстопанствени кучета на територията на дадена община се увеличава най-вече преди зимните месеци. Това каза Николай Няголов, директор на Дирекция „Управление на сигурността и контрол на обществения ред“ в Община Варна.

„Има много собственици на животни, които ги пускат в този период и по този начин популацията и броят на безстопанствените животни се увеличава“, коментира Николай Няголов.

Той отбеляза, че броят на безстопанствените животни на територията на Варна се променя непрекъснато. „През предходната година бяхме направили преброяване на безстопанствените животни. Но виждате, че когато се намали популацията на по-едрия вид, се засилва популацията на по-малките видове, като котките. Котките към момента са с по-голяма популация“, добави Николай Няголов.

По думите му администрацията работи в посока броят на безстопанствените кучета да намалява всяка следваща година. „За това спомагат и колегите от звено „Контрол и регистрация“, които се грижат за контрола на домашните любимци“, заяви Николай Няголов.

Радио Фокус

 
<
Николай Караколев