Начало » Общност » Откриха езиков център „Първа“ в Първа езикова гимназия

Откриха езиков център „Първа“ в Първа езикова гимназия

Кметът на Варна Иван Портних присъства на откриването на езиков център „Първа“ в Първа езикова гимназия. Той е разположен на третия етаж и дава възможност учебно-възпитателния процес да се осъществява чрез иновативни методи в обновена и модернизирана среда. Инвестицията е в размер на около 200 000 лева, осигурени по проект от Фондация „Америка за България“ и допълнителри средства от училищното настоятелство.

 

„Поздравявам директора на училището и преподавателския екип за усилията, които са положили да защитят и реализират проекта. Благодаря и на Фондация „Америка за България“ за подкрепата. Убеден съм, че подобряването на образователната среда е мотивиращо и за учителите, и за учениците“, заяви кметът Иван Портних. Той припомни, че Община Варна работи по реновирането на седем училища и две професионални гимназии. „Мотото на нашия проект е „Училище на бъдещето“, т.е. най-старата гимназия се развива и модернизира непрекъснато“, заяви при откриването директорът Веселин Василев.„За нас това е много специален проект. Скъпи ученици Вашият директор и Вашите учители, кандидатствайки за него, говориха за Вас с огромна любов. В надпревара с 270 други училища те успяха да ни докажат, че трябва да дадем средствата за Вас, за което ги поздравявам“, заяви Наталия Митева, председател на отдел „Образование“ във фондацията. Тя припомни, че „Америка за България“ е инвестирала в подобни центрове в Математическата гимназия и в ОУ „Петко Славейков“.

На събитието присъстваха Ирена Радева от Регионалното управление на образованието – Варна, Елена Кенарова – дирекция „Образование и младежки дейности“ към Община Варна, Юлияна Боева – председател на обществения съвет, Даниела Инджева – председател на училищното настоятелство, директорът на МГ „Д-р Петър Берон“ Павлин Петков, учители и ученици.

 
<
Николай Караколев