Начало » Общност » Евродепутатът Емил Радев е на официално посещение в Съда на ЕС

Евродепутатът Емил Радев е на официално посещение в Съда на ЕС

Българският евродепутат Емил Радев (ЕНП/ГЕРБ) участва в изнесено заседание на Комисията по правни въпроси на Европейския парламент, което се проведе в Люксембург на 22 ноември.

По време на заседанието бяха проведени срещи в Съда на Европейския съюз с неговия председател съдия Коен Ленартс, както и със съдии от Общия съд и Съда на ЕС. Основна тема на дискусиите бе провежданата реформа на Съда, започнала през 2015г.

Участниците във форума дискутираха броя на съдиите според новите правила, предприемане на мерки за намаляване на продължителността на делата, както и вътрешните промени в работата и структурата на Съда.
В рамките на посещението, Емил Радев проведе срещи и с българските представители в Съда – съдия Александър Арабаджиев, съдия Александър Корнезов и Генералния адвокат Евгени Танчев.

„Натовареността на съда е голяма и е важно да се намали срока за разглеждане на делата. Това обаче не трябва да става за сметка на качеството на решенията. Понякога е по-добре да имаме по-дълго производство, но да получим издържани юридически решения на делата“, коментира Емил Радев.

Заседанието на Комисията по правни въпроси на ЕП продължи със семинар на тема „Отворена, ефикасна и независима администрация на Европейския съюз“. По време на събитието бе обсъдено предложението на ЕП за подобряване рамката за административно право на Европейския съюз.

Участие в семинара взеха Феликс Брац – министър на правосъдието на Люксембург, съдия Кристина Ковалик Банчик – съдия в Общия съд, Фреди Дрекслер – юрисконсулт на Европейския парламент и Алекс Бренинкмайер – член на Европейската сметна палата, както и академици и представители на ЕК.

 
<
Николай Караколев