Начало » Общност » Безплатен концерт със световни коледни традиции в Градската галерия

Безплатен концерт със световни коледни традиции в Градската галерия

Красив финал на поредицата „Музикална приказка“ ще бъде концертът на 26-ти ноември /неделя/ от 11ч. в Градската художествена галерия. Той е посветен на коледните музикални традиции на народите от цял свят. Поредицата е част от програмата „Варненско лято за деца“ – съвместна инициатива на дирекция „Култура и духовно развитие“ към Община Варна, Международния музикален фестивал „Варненско лято“ и НУИ „Добри Христов“.

Водещ ще бъде г-жа Виола – Руми Петрова, а на сцената ще излязат оркестърът на НУИ „Добри Христов“, детски перкусионен ансамбъл, малки гайдарчета, ансамбълът на най-малките – от 1 до 3 клас – „Виолино“ – всички под палката на диригента Страцимир Павлов.

В „Музикалната приказка“ ще се подредят едни от най-изпълняваните коледни песни от цял свят – Русия, Германия, Англия, Италия, Украйна, Куба, САЩ и любими български песни. Сред тях ще са класически зимни мотиви от Чайковски, Хендел, Вивалди, американски госпъли, украинска народна песен, ритми от кубинската фиеста. Ще прозвучат и „Тиха нощ“ от Грубер, както и българското „Стани, нине, господине“.
Входът за концерта е свободен.

 
<
Николай Караколев