Начало » Общност » Пускат благотворително картички за Дневния център за деца с множество увреждания във Варна

Пускат благотворително картички за Дневния център за деца с множество увреждания във Варна

Коледни картички ще бъдат пуснати за продажба във варненски магазини с благотворителна цел – набране на средства за възпитаниците на Дневния център за деца с множество увреждания „Свети Йоан Златоуст“ във Варна.

Инициативата е дело на младежката организация „Делфините“ и фондация „Деца на Балканите“.

Средствата от ръчно изработените коледни картички ще отидат за закупуване на микробус, с който децата ще стигат до Центъра бедпроблемно, а освен това ще посеващат различни културни събития.

Като подкауза „Делфините“ са избрали Дневен център за възрастни хора с увреждания „Слънчевата къща“. Ще се закупят материали и компоненти, които ще служат за прилагане на трудови умения, както и пациентски лифтер за вдигане в изправено положение, и обратно, на хората с увреждания. По този начин ще се облекчи персонала, който се грижи за хората с проблеми.

Картичките ще се продават между 16 и 23 декември в Кауфланд, CBA, МЕТРО, Grand Mal, Mr. Bricolage, The Social Teahouse и НаБлизо (Чаталджа).

По повод 25-годишнината на Дневния център „Свети Йоан Златоуст“ ще се проведе и концерт на 24 ноември, в Градската художествена галерия от 11:00 ч., на който доброволците от „Делфините“ също ще продават своите ръчно изработени картички и ще можете да сте сред първите хора, закупили такива.

 

Източник: Moreto.net

 
<
Николай Караколев