Начало » Политика » Бойко Борисов беше преизбран за председател на ГЕРБ

Бойко Борисов беше преизбран за председател на ГЕРБ

Бойко Борисов е преизбран за председател на ГЕРБ на Четвъртото Национално събрание. Единствената номинация беше именно неговата.

Националното събрание прие и отчета за работа на Изпълнителната комисия на ГЕРБ със 1080 гласа „за“, без въздържали се и против.

Форумът трябва да приеме и декларация, в която се заявява, че няма да управлява в коалиция с БСП.

В своето изказване Бойко Борисов подчерта колко неща са направили само за 6-7 години – „музеи, култура, няма училище несанирано или детска градина на фона на синьо-червената мъгла преди това”.

Сутринта слушах г-н Иван Костов, който аз дълбоко уважавам, и той казва – да, ние тогава заварихме фалирали предприятия и сега това не бива да се прави, каза премиерът.

„Ние искаме да видим коя партия на кой конгрес фалира предприятията, кога на входа и на изхода се слагаха едни и същи фирми да ги източват и да ги доведат до фалит, за да могат да ги продадат на безценица. Защо не се изчисти този преход, защо не се изкоментира. Когато едно предприятие се сложи до стената в ъгъла, фалирало, и за 1 лв. можеш да го продадеш”, заяви още Борисов.

„Ние Четвърти конгрес правим, те правят 49-ти и за това, че сме санирали на хората без пари блоковете, трябва да ни тричат от сутрин до вечер. Нашето се вижда, за хората, хиляди блокове направени, а тяхното е хиляди предприятия откраднати, коментира Борисов.

И сега пак какво казват – председателят щял да гласува „за“, а партията щяла да гласува „против“. Защо? Ето това е популизъм, това е да хвърляш прах в очите на хората, заяви министър-председателят.

По думите му те изобщо не са срещу приватизацията и в този момент това е било правилно.

Въобще да не им се притесняваш за София, обърна се Борисов към кмета Йорданка Фандъкова.

„Тази разруха, която заварих аз, когато станах кмет на София – един шадраван, един фонтан нямаше.

Да спасим София от спасителите – това трябва да е нашият девиз, заяви Борисов.

Защото тези, които щели да спасят София и търсят дали има изкривено колче, тогава нямаше нито едно колче, 500 000 души се водят на метро и това сме го изградили ние, как така ще ни бутат труда с лека ръка, коментира Борисов.

Те не искат да има успешно председателство. Те, ако могат да го провалят, ще го провалят. Най-гадната дума, която знам, е завист и на тях им е неприятно, когато някой успява в България, партия или хора (…) Не можем да се зарадваме“, каза още премиерът.

„Ние сме работили всички за договора с Македония – всички сме работили, ама ние го направихме. Ако е било лесно, щели са да го направят.

Всички чужденци, които дойдат, казват, че България най-добре се справя с мигрантската криза, но не им харесва това. (…)

И сега като минат последните конкурси, като се сложат термокамерите и се вкарат новите автомобили, ще се приключи процеса. Филми, чудо… но като отиде Цветанов там и настана суматоха. Така че мобилизирайте се, няма да спрат, никъде не им харесва това, прав е Гърневски, прав е и Волен, че само ние можем да се свалим“, допълни Бойко Борисов.

 
<
Budnavarna