Начало » Общност » Ришар Галиано със специален репертоар за варненската публика

Ришар Галиано със специален репертоар за варненската публика

Популярни теми в еклектичен стил – от барока, през традицията на шансона, през филмовата музика и тангото, до джаза – това е подготвил неподражаемият акордеонист Ришар Галиано за концерта си във Варна. На 17 декември от 19 часа в Зала 1 на Фестивален и конгресен център Варна той ще поведе слушателите на емоционално пътуване със специално съставената си за този концерт програма „От Бах до Пиацола“. Гениалният музикант пристига само във Варна, само на тази дата, след повече от десетилетие и не крие нетърпението си да се срещне с варненската публика.

Концертът във Варна е специална спирка в натоварената програма на Галиано. Завърнал се от турне в Китай с Даниел Пипи Пиацола и с предстояща нова серия участия, в настоящия момент Галиано работи по запис на албум с музика, вдъхновена от Астор Пиацола – бащата на аржентинското танго. Неговият учител Пиацола го провокира да черпи от извора на френския танцов мюзет и да стъпи на него така, както той е надградил и популяризирал аржентинското танго. В същото време, с искрящия си талант, с динамичната си интерпретация и импровизация, Галиано развива свой собствен и несравним с нищо стил.

Галиано има подчертана индивидуалност като музикант и в неговото изкуство няма правила. Неговите ръце вадят цялата страст, сила и нежност на акордеона. Изживяване без аналог, концерт, който не се случва всеки ден, среща с един от най-великите инструменталисти на нашето време – това очаква варненци в навечерието на Коледа.

Източник: Moreto.net

 
<
Николай Караколев