Начало » Общност » „Българската Коледа“ достави високотехнологична апаратура за лечение на деца в УМБАЛ „Света Марина“

„Българската Коледа“ достави високотехнологична апаратура за лечение на деца в УМБАЛ „Света Марина“

„Българската Коледа“ подсигури скъпоструваща апаратура за детските клиники във варненската УМБАЛ „Света Марина“,.

С уникален за страната високотехнологичен ендоскоп за диагностика на горен и долен храносмилателен тракт при деца, инфузионна помпа и линеарен трансдюсер вече могат да се лекуват пациенти до 18 годишна възраст в най-голямата балница в Източна България.

Иновативният ендоскоп ще даде възможност за още по-прецизна диагностика и лечение на малки пациенти с проблеми на горен и долен храносмилателен тракт във Втора детска клиника, обясниха от болницата.

Апаратурата е специализирана за пациенти в детска възраст. Втора детска клиника в УМБАЛ „Света Марина“ във Варна е специализирана за диагностика и лечение на деца и юноши с гастроентерологични проблеми. Всяка година в клиниката се лекуват над 4000 пациенти със заболявания на храносмилателната система от цялата страна.

Инфузионната помпа за автоматично настройване на скоростта на вливаните медикаменти ще се използва от медиците в Детското отделение за интензивно лечение, в което се оказват реанимационни действия на пациенти от 0 до 18 години от Североизточна България с терапевтични, хирургични, инфекциозни, токсични и други критични състояния.

 

Източник: Moreto.net

 
<
Николай Караколев