Начало » Общност » Във Варна: Правиш си „приемна“ на терасата, глобяват те с 1000 лева

Във Варна: Правиш си „приемна“ на терасата, глобяват те с 1000 лева

Поставяне на остъкление от пода до тавана с цел превръщане на тераса в „приемна“, скара съсобственици в офис сграда на улица „Генерал Колев“ във Варна. Заради нововъведението, направено в ателие на един от етажите, собственикът на имота ще трябва да плати 1000 лева глоба.

Санкцията била наложена първо от общински инспектори след гневен имейл от съседи, който бил получен навръх миналия Никулден на електронната поща на кметство „Одесос“.

В края на миналия месец пък, глобата е потвърдена и от Районния съд.

Целият проблем тръгнал от там, че заради приобщаването на балкона към приемната на ателието, собственикът премахнал фасадните зидове на зданието. За целта, помещението е остъклено, като е премахнат подпрозоречният зид с височина от 90 сантиметра. За възлагането и изпълнението на строежа обаче, нямало нито одобрен проект, нито разрешение от кметството.

И тъй като с извършеното преустройство без строителни книжа и разрешение за строеж е била изменена фасадата на сградата, съдът е решил, че не може да се приеме, че случаят е маловажен. Затова магистратите потвърдили глобата от 1000 лева. Това обаче е минималният размер на санкцията, предвидена в закона.

Източник: Moreto.net

 
<
Николай Караколев