Начало » Общност » Ремонтът на стария път за Златните пясъци може да започне догодина

Ремонтът на стария път за Златните пясъци може да започне догодина

За стария път Варна-Златни пясъци има работен проект за преместване и за отваряне на отсечката за движение на автомобили. По предварителни данни това ще струва около 15 млн. лв.

Проблемът е, че самите укрепващи елементи(пилоти) попадат в частни имоти. Единственият вариант е държавата да обезщети собствениците с други парцели. Надявам се през 2018 г. да постигнем споразумение с тях и да започнем ремонта на пътя, съобщи областният управител Стоян Пасев през журналисти.

Той обаче уточни, че самият работен проект не включва брегоукрепване и абразия, а е само за поставяне на пилоти и за отваряне на отсечката. Хубавото в крайна сметка е, че свлачището на „Трифон Зарезан“ спря да си движи, посочи Пасев.

На обратния полюс е „Кипарис“. Там голямото свлачище е активно, има и административни проблеми, защото се намира на териториите на 2 общини(Аксаково и Балчик) и на 2 области(Варна и Добрич). Така че няма как всяка от общините да направи своята част. Необходими са много средства, дори и за проектиране.

Важното е Европа да разбере, че имаме такива проблеми, а ние да припознаем нашата програма – било за изработване на проект, а защо не и за строително-монтажни дейности, каза още Стоян Пасев.

Източник: Черно море

 
<
Budnavarna