Начало » Общност » Зов за помощ: Поли има шанс на нормален живот, но има нужда от трансплантация на бъбрек

Зов за помощ: Поли има шанс на нормален живот, но има нужда от трансплантация на бъбрек

До редакцията беше изпратен нов зов за помощ за лечение. Този път нужда има 15-годишното момиче Полина Петрова. Ето какво написа нейната майка:

Казвам се Ирена Петрова и съм майка на едно прекрасно дете -Полина, което има нещастието да е тежко болно. В следствие на рядка генна мутация на 10-годишна възраст /през 2012 г./ бъбреците и отказаха и от тогава е на перитонеална диализа. От пет години Поли живее благодарение на поддържащото лечение. През това време не се оплака, нито се предаде – продължи да ходи на училище и да получава отлични бележки. Не спря да мечтае и да вярва, че има шанс за нормален живот. Диализното лечение за такъв продължителен период, започна невъзвратимо и прогресивно да уврежда органите и костите на детето. Поли получи усложнения , който и причиняват ежедневни болки и заплашват живота и.

Дълги години очаквахме Фонда за лечение на деца в чужбина, да ни изпрати в клиника, където да и бъде направена бъбречна трансплантация. Получихме този шанс и септември 2017 г. заминахме за Германия. Аз трябваше да съм донор. За съжаление германските лекари ме отхвърлиха, защото ми откриха тумор на хипофизата. Сред семейството ни не открихме друг подходящ жив донор. В Германия не допускат вписване на чужди граждани в листата на страната за чакащи бъбрек от трупен донор. Върнахме се в България, без надежда за спасителна операция.

Впоследствие разбрахме, че в Минск, Беларус правят успешни бъбречни трансплантации на деца, като осигуряват трупен донор. Свързахме се с болницата в Минск, където приеха Полина за предварителни изследвания. Получихме оферта- за да включат Поли в листата на чакащи донор и за самата трансплантация, следва да платим на болницата 60 000 евро.

Тази сума е непосилна за мен, поради факта, че не получавам доходи в такива размери.

Единственият ни шанс да съберем тази сума е чрез помощта на хора, готови да дарят, за да спасят един млад живот.

 

Сметката за набиране на средства е

BG11BPBI79424022534501

POSTBANK

BIC: BPBIBGSF

PayPal: irenapetr72@gmail.bg

Желаещите да помогнат могат да се включат и в групата „Да подадем ръка на Поли“ във Фейсбук и да участват в благотворителния търг в нейна подкрепа.

Източник: Петел

 
<
Budnavarna