Начало » Общност » Автобусното билетче между Варна и „Боровец“, „Прибой“, „Ракитника“ става 1 лев

Автобусното билетче между Варна и „Боровец“, „Прибой“, „Ракитника“ става 1 лев

Днес изтече седемдневния срок, в който цената на билета за градския транспорт по линиите с номера 55 и 60, които свързват Варна със селищните образувания „Боровец“, „Ракитника“ и „Прибой“, трябва да стане един лев.

Това гласуваха в началото на миналата седмица съветниците от Комисията по транспорт по предложение на председателя на Общинския съвет Тодор Балабанов.

Шефът на местния парламент обясни, че двете линии действително попадат в строителните граници на града. Той обаче коментира, че няма законово основание за определяне на цената на билета на базата на тези граници. Намаляването на цената на билетчето от 1,4 лева на 1 лев, според Балабанов, неминуемо ще доведе до икономически загуби.

Затова въпреки решение, Общинският съвет ще трябва да гласува нова наредба и ново тарифиране, с което вероятно ще има промени в цените.

Припомняме, че проблемът за цената на билета до „Боровец“, „Прибой“ и „Ракитника“ влезе в полезрението на Комисията по транспорт след като гражданин събраха подписка, подкрепена от 381 души. жители на морската столица, внесена от гражданина Ивайло Радев. Те настояваха за решение, подобно на това от март за линиите с номера 46 и 17/46.

 
<
Budnavarna