Начало » Общност » Армията търси метеоролог и корабен електрозаварчик във Варна

Армията търси метеоролог и корабен електрозаварчик във Варна

Две вакантни длъжности за цивилни служители във военни формирования с номера 26870 и 54840, са обявени от Министерството на отбраната за Варна. Първата длъжност е в сферата на метеорологията и е за ръководител на звено за изследване и развитие. Втората е за корабен електрозаварчик по двойни дъна и затворени съдове.

В единия случай се търси ръководител на методическата и изследователската дейност на личния състав в отделение „Метеорологично осигуряване“. Бъдещият началник на звеното ще трябва да отговаря за качеството и обема на постъпващата метеорологична информация, за изготвянето на метеорологични и климатични справки, на месечна прогноза за времето, за взаимодействието с други метеорологични служби. Той е длъжен да контролира качеството и обема на работа на дежурния метеоролог, да контролира своевременното оповестяване за настъпващи опасни и особено опасни явления.

Основното месечно възнаграждение за тази длъжност е в размер на 583 лева, като се получават допълнителни 32 % за работа в Министерството на отбраната. Полагат се също порцион от 120 лева и пари за облекло. Изискването е кандидатите да имат завършена магистърска степен по метеорология.

До 31 януари ще се приемат и документи за корабни електрозаварчици. Желаещите да кандидатстват трябва да са завършили средно образование. Избраният цивилен служител ще има ангажимент да извършва ръчно електродъгово заваряване на брега в цехови и корабни условия.

 
<
Budnavarna