Начало » Интересно » Как да прекратим любовен триъгълник?

Как да прекратим любовен триъгълник?

Влюбени ли сте в друг човек, докато още имате връзка? Резултатът често е един и същ – нещастна връзка, изневяра и три разбити сърца. Обикновено се срещат два вида любовни триъгълника – в единия случай вие сте с двама различни души, а в другия случай ви се налага да делите любимия/любимата с някой друг.

Обикновено любовните триъгълници не издържат много дълго във времето. Както при всичко, свързано с любовта и тук няма рецепта как трябва да се постъпи в дадената ситуация. Често сърцето пречи на разсъдъка и човек не може да вземе правилното решение.

Не че съществува абсолютно универсално правилно решение, но пък има няколко неща, които определено биха ви помогнали да погледнете малко по-реално на ситуацията.

Когато вие сте „другият“ човек.

Много е трудно да бъдете в тази позиция, защото обичате човек, който не е изцяло ваш. Не може да заявите пред целия свят, че сте заедно, трябва да се криете и да се съобразявате с „другия живот“ на любимия ви. Ясно е, че любовта ни кара да правим безумни неща, като това да се съгласяваме доброволно да бъдем „втора цигулка“.

Ако вече е минало много време и осъзнавате, че човекът, когото обичате, няма да изостави половинката си заради вас, най-доброто, което може да направите, е час по-скоро да си тръгнете от тази безсмислена връзка. Губите времето си, през което бихте могли да се запознаете с някой човек, който ще ви обича и ще ви даде цялото внимание, което заслужавате. В началото може и да е много болезнено и трудно, но това е правилният избор.

Когато вие сте влюбени в двама души.

Не се подлъгвайте от мисълта, че е много хубаво да сте обичан/а от двама човека. Получавате двойно внимание и двойна любов. Всъщност истината е, че и двете ви връзки не са достатъчно пълноценни и никога няма да бъдат такива. А обичта не е истинска, защото ако наистина беше, щеше да бъде насочена само към един човек.

Постарайте се възможно най-скоро да решите с кого искате да бъдете повече и прекратете отношения с другия човек. Така ще облекчите съвестта си и ще имате възможност да продължите старата или да изградите нова връзка.

Когато научите за другата връзка на партньора си.

Изключително болезнено е да разбереш, че човекът, когото обичаш, е влюбен в друг/а. Най-доброто, което може да направите в тази ситуация, е да погледнете истината в очите и да поговорите открито с партньора си. Ако се правите, че не забелязвате и нищо не знаете, ситуацията няма да се подобри, а напротив.

В крайна сметка какво по-лошо може да се случи от това, че той/тя е влюбен в друг човек? Поставете ултиматум на партньора си, че трябва да реши какво иска, но не му давайте прекалено много време. Докато той/тя реши избягвайте да се чувате с него. Ако накрая вие сте отхвърлени, не съжалявайте за връзката, в която сте били лъгани, а се опитайте да преодолеете по-лесно раздялата. Пречистете съзнанието си, помислете какво искате от живота и следващата си връзка и започнете отначало.

 
<
Budnavarna