Начало » Политика » 320 общински съветници са управлявали от 1991 г. до днес

320 общински съветници са управлявали от 1991 г. до днес

320 души са положили клетва като общински съветници от първия демократично избран oбщински съвет през 1991 до сега във Варна. Близо 1/4 от тях имат повече от един мандат зад гърба си, показва справка в архивните документи на Общински съвет – Варна, публикувани на сайта на институцията.

Доайени са двама съветници, които със своите шест мандата са рекордьорите в местната законодателна дейност. Те имат над 20-годишен опит в зала „Пленарна“, като един от тях е в състава на сегашния Общински съвет. Това е градският лидер на БСП Борислав Гуцанов.

Ветерани са и други двама настоящи общински съветници, записали в биографиите си пет мандата – Янко Станев и Ивайло Митковски. В най-новата история на местния парламент във Варна трима души са полагали четири пъти клетва като съветници, става ясно от архива.

С три мандата в Общинския съвет са 15 души, а два пъти в зала „Пленарна“ са се клели 57 местни депутати. Двама от настоящите общински съветници са били част и от първия демократично избран местен парламент във Варна.

Общо десет мъже са били начело на Общинския съвет през последните 27 години, сочи още статистиката.
Всички налични решения и протоколи на Общинския съвет във Варна от 1991 г. до днес вече са публикувани на сайта на институцията – varnacouncil.bg , секция Архив.

Източник: Дарик

 
<
Budnavarna