Начало » Аксаково » Търсят концесионер за междуселищните рейсове до 23 села в Аксаково

Търсят концесионер за междуселищните рейсове до 23 села в Аксаково

Аксаково обяви процедура за нова 8-годишна концесия на 13 междуселищни линии за обществен превоз на пътници до 23 населени места, научи BudnaVarna.bg.

Те са част от транспортната схема на общината, но има и спирки, които се намират на територията на Варна. Прогнозната стойност на концесията е в размер на 17 720 000 лв. без ДДС. Оферти ще се приемат до 8 февруари.

Става въпрос за автобусните линии с номера: 24 – за Куманово, 25 – за Въглен и Яребична, 26 – за Кичево, 27 – за Орешак и Осеново, 28 – за Осеново и Орешак, 33 – за Генерал Кантарджиево и Климентово, 35 – за Долище, 43 – за Слънчево и Игнатиево, 49 – за Доброглед и Игнатиево, 52 – за Ботево, Радево, Крумово и Новаково, 54 – за Засмяно, Водица, Любен Каравелово, Зорница и Изворско, както и за градските линии с номера 121 и 409. Общият обем на транспортната задача е 2 069 000 километра годишно.

След като подпише договор, новият превозвач няма да може да променя цените на билетите за срок от 2 години. Скок до 10 % може да се допусне само ако е налице трайно повишение на цените на горивата. За остатъка от срока на концесионния договор, фирмата ще има право да промени еднократно предложената цена, но с до 20% над първоначално предложената.

Кандидатите ще могат да предлагат цена на билета за всяка от автобусните линии поотделно, като началната стойност не може да бъде по-висока от установената към момента.

За линия № 409 превозът на пътници ще се осъществява на база на одобрено с областната транспортна схема маршрутно разписание за квотата на Община Аксаково. Останалата част от превоза на пътници ще се възлага от квотата на Община Варна. Тя обаче не е предмет на възлагане по настоящата процедура.

Новият концесионер трябва да вложи не по-малко от 400 000 лева през първите 5 години в поддръжка и обновяване на подвижния състав, оборудване и обзавеждане на автобазата. За последната трябва да инвестира поне по 10 000 лева годишно. Участниците следва да разполагат с минимум 27 автобуса, от които 14 да са соло, други 7 да са съчленени и още 6 за резерва. Трябва да имат и собствена или наета гаражна площ за домуване на рейсовете, както и сервизна база.

За целия срок на договора, концесионерът ще трябва да предоставя всяка година на Община Аксаково, до 30 карти за служебно ползване.

 
<
Budnavarna