Начало » Общност » Общинският съвет се събира на извънредно заседание за Референдума в Морската градина

Общинският съвет се събира на извънредно заседание за Референдума в Морската градина

Общинският съвет във Варна се събира днес на извънредно заседание за да обсъди предложението за местен референдум в Морската градина.

Заседанието ще се състои днес 22 януари 2018 г. (понеделник) от 10:00 ч. в зала „Пленарна“ на община Варна.

С решение по административно дело, образувано през 2013 г. по жалба на инициативен комитет относно подписка за провеждане на местен референдум за Морската градина и крайбрежната алея, Върховният административен съд задължава председателя на Общинския съвет да внесе за разглеждане подписката в местния парламент, да свика водеща комисия за обсъждането й и да насрочи заседание на съвета, съгласно Закона за пряко участие на гражданите в държавната власт и местното самоуправление (ЗПУГДВМС). Това съобщиха от пресцентъра на Общински съвет – Варна за BudnaVarna.bg.

В изпълнение на решението на магистратите от 11 януари 2018 г. председателят свиква днешното заседание на Общинския съвет, на което да се обсъди предложението за местен референдум за Морската градина.

Припомняме през миналата седмица се състояха заседания на две от комисиите към община Варна, които трябва да представят становища по въпроса.

Първо правната комисия във Варна каза „Не“ на референдума за Морската градина.

След това и всички комисии към местния парламент се обявиха против референдум за Морската градина.

Дали ще има местен референдум обаче ще се реши Общинският съвет във Варна.

 
<
Budnavarna