Начало » Интересно » 70+ начина да печелите пари от Интернет

70+ начина да печелите пари от Интернет

Колко много статии има за това как да правите пари онлайн? Хиляди? Милиони?

Да, количеството е огромно. Дали са достатъчно? Вероятно. Но има един проблем.

Повечето ще ви говорят общи приказки, след които ще ви приканят да се регистрирате за някой семинар, уебинар, тренировъчна сесия или платен курс, който ще ви направи „милионер от интернет“.

Усещането след това често е разочароващо, тъй като не сте получили онова, което търсите, а именно реални начини да правите пари от интернет.

В тази статия решихме да направим нещо малко по-различно, защото наистина е възможно да правите пари онлайн. Имам предвид, че всички тези хора, които ви предлагат семинари, уебинари, е-книги и т.н. правят точно това – пари, нали?

Проблемът е, че истинските начини да печелите онлайн няма да ви направят богати за една нощ (ако търсите това, вижте тук). Те отнемат време и изискват търпение. Повечето реални, истински начини за печалба от интернет изискват много работа и често ще ви докарват до отчаяние, преди да взривите пазара и да си възвърнете инвестицията от време. Но ако наистина искате да правите пари онлайн, да работите от вкъщи върху идея или бизнес, може да го направите.

Ние го направихме…

В следващите редове ще ви разкажем за всички, наистина всички видове реални възможности да печелите от интернет. Много от тях са опция, която ще изисква от вас да отделите време, понякога не малко, за да получите първите си приходи.

UPDATE

Още 33 реални начина да печелите пари онлайн!


Няма съмнение, че управлението и притежаването на уеб сайт е една от най-популярните дейности днес, от която певечето от нас очакват да изкарат пари. Лошата новина е, че само малък процент от собствениците на блогове и уеб сайтове реално изкарват пари онлайн, а още по-малка част от тях са се посветили на тази дейност и са в нея на пълно работно време.

Разбира се, има и такива като мен, които работят към сайтовете си само през свободното си време, генерирайки достатъчно приходи, за да го правят.

И в двата случая това е резултат, който няма как да се случи за една нощ, дори и за година, повярвайте ми! Отнема време, упорита работа, много изпитания, лишения, грешки и търпение.

В инфографиката отдолу ще намерите примерни пътища, по които да поемете за да печелите пари от интернет. Разгледайте я много, много внимателно:


Възможност, която изисква реална работа и доста лишения.

как да печеля онлайн
Ако решите да създадете собствен продукт, вижте този процес:

Ако смятате, че ще продължавате да излизате редовно с приятели, че ще почивате събота и неделя, ще работите до 5 и след това ще си пиете ракията, по-добре никога не си помисляйте да се захващате с онлайн бизнес. Ако пък наистина сте решени да успеете, вижте вариантите, които дигиталният свят ще предложи именно на вас.

Ако решите да ползвате някой от тях, добре се запознайте с инструкциите, гледайте обучителни видеа, ако има, отделете време за всички детайли.

И преди да продължим по същество, имайте предвид, че в интернет не съществува такова нещо като „гейзер на приходи“ или неспиращ фонтан от доходи.

Трябва да си осигурите разнообразен приток от парични потоци, които да се вливат в голямата река наречена „вашите онлайн приходи„. Освен тях, не забравяйте, че това няма как да стане ако не вложите поне 90% от мотивацията и страстта си!

Бележка: ако имате възможност и познания, насочете се към бизнес на английски, тъй като този пазар е огромен. Ако се насочите към българския пазар, опитайте се да бъдете най-добрите сред добрите, защото тук размерът е малък, наистина малък.

# Сайтове, които плащат пари

Това са едни от най-популярните сайтове, което ще ви плащат за разни неща, като например пазаруване, проучвания или изпитване на продукти. Да, тези сайтове няма да ви направят милионер, но са добри за спечелването на някой допълнителен лев.

Полезно: преди да продължите вижте и този начин за печалба – Афилиейт програмата на CloudCart: работещ начин за правене на пари онлайн.

Вижте сайтовете, които плащат пари – кликнете тук

# Копирайтинг на свободна практика

Писането на свободна практика е един от най-популярните начини да се печелят пари онлайн. Напоследък се наблюдава бум на тази дейност и в България, където това се превръща в добър бизнес за тези, които се справят добре, тъй като съдържанието все още е от голямо значение за всеки уеб сайт, бил той обикновен блог или е-магазин.

Разбира се, в тази сфера няма как да започнете да печелите още в началото.

Ще трябва да отделите време, за да изградите портфолио, да имате стабилно резюме и публикации в популярни сайтове. Ако не обичате да пишете, а ще правите това само за пари, по-добре недейте. Това е дейност, която отнема време и всеотдайност, въпреки, че наистина може да бъде доста печеливша, ако го правите, защото ви харесва.

Ако писането е това, което обичате, в следващите редове ще говорим как да печелите пари от вашето хоби. Преди да предложите услугите си като копирайтър, трябва да имате солидно присъствие в интернет или просто да имате собствен сайт с богато портфолио от авторски материали. Ще ви помогне и профил в LinkedIn, който старателно трябва да обгрижвате. Ако сте решили да пишете на английски или търсите помощни материали как да създавате добри текстове по принцип, вижте тези 150 ресурса или пък ако са ви много, хвърлете поглед на тези 50.

В края на този списък, свързан с печелене на пари от копирайтинг, ще намерите и няколко полезни безплатни инструмента, които ще ви помогнат в дейността.

Преди това обаче, нека видим от къде можем да припечелим малко пари:

Сайтове, които плащат за копирайтинг

Няма съмнение, че може да изкарвате пари в интернет с писане на свободна практика като копирайтър. И все пак това е сериозен процес и истински онлайн бизнес.

След като изградите вашето портфолио и писателски умения, може да започнете да печелите сериозни пари, които да не са само от статии на английски, но и от такива на български. За пример мога да ви дам lifehack.bg, където често имаме рекламодатели, наемащи копирайтър, за да направи невероятна статия, която да публикуват при нас. Ако все още сте неопитен писател, но обичате да пишете, подгответе се психически, че докато започнете да изкарвате сериозни пари от хобито си ще мине известно време.

# Продавайте ваши неща

Това е един от най-печелившите варианти за допълнителен доход от интернет, независимо дали продавате това, което вече имате или искате да завъртите търговия като прекупвач. Нека първо споменем няколко основни съвети за продажби онлайн:

  • Направете си Pay Pal акаунт. Ако не разполагате с Pay Pal сметка ще се наложи да си създадете такава ако искате да правите бизнес онлайн. Това е стандарт в онлайн търговията за получаване на плащания и за разплащане с другите.
  • Използвайте само страхотни снимки. Особено важна част, в която не трябва да забравяте да използвате или да си направите качествени снимки, чрез които продуктите ви ще се откроят сред останалите. Може да създадете с подръчни материали малко студио в дома си, за да правите снимки, които да изглеждат професионално. Освен това ще ви трябва и добър фотоапарат.
  • Бъдете честни! Ако продавате употребявани предмети, бъдете честни за всеки недостатък и дефект. Това ще намали въпросите на клиентите, ще обори най-честите им възражения и ще ви осигури положителен рейтинг и авторитет.
  • Правете добър бизнес – просто и ясно. Независимо дали имате малък сайт за е-търговия или голям онлайн магазин, обслужването на клиента е от огромно значение. Качественият сервиз ще ви помогне да получите положителни отзиви и да изградите добро име. Отговаряйте на въпроси, проблеми и оплаквания. Предложете гаранция, връщане на парите или безпроблемна замяна.

Следвайте тези простички насоки и ще се справяте добре в онлайн продажбите. Когато сте готови да започнете да продавате, тук са местата, където да отидете:

Най-добрите места, където да продавате вашите неща

# Медия продуцираща съдържание (в миналото – блог)

Недопустимо е в блог статия за печелене на пари онлайн да не споменем блогването като страхотно средство за това. В следващите редове ще поговорим за тази опция.

Всъщност, блогването е малко остаряло понятие, което трябва да се замени с продуциране на качествено съдържание, което да обединява в себе си безплатно и платено такова. Преди няколко години този сайт можеше да се нарече блог, но днес ще го наричаме медия с продуцент Христо Стоянов. Всъщност, това е модела, който ние от lifehack.bg сме избрали за двигател на своята дейност.

Освен нашия сайт, известни са стотици блогове/малки онлайн медии, които печелят по този начин. Затова нека поговорим малко повече за него.

Създаването на сайт продуциращ съдържание, наречен в миналото блог, изисква постоянство и дисциплина. Това често означава писане всеки ден в продължение на една-две години, преди наистина да започнете да вадите някакви пари от тази дейност.

Тази ваша медия може и да е изключение от правилото, но допирът ми с успешни блогове през годините ми показа, че на почти всички им трябват няколко години, за да се наложат като машини за печелене на пари време, през което изграждат своя бранд и създават авторитет чрез съдържанието си.

Някои хора твърдят, че може да печелите от подобна онлайн медия и без много трафик и това може да е така при някои обстоятелства, но в общия случай със сигурност ще се нуждаете от много трафик към сайта си, за да започнете да печелите от него.

След като стигнете до този момент, за ваше съжаление най-трудното тепърва предстои, а именно да превърнете авторитетния си и популярен бранд в машина за пари.

Ето и основните начини как да го направите:

Ако истински се интересувате от създаването на онлайн медия, започнете да следите сайтове като CopybloggerFizzleНейл Пател и разбира се не спирайте да четете lifehack.bg, който в много отношения предоставя по-качествена информация от изброените. След това приложете добрите идеи, които намерите.

Рекламни мрежи, афилейт и други:

В тази статия ще научите за една чудовищно голяма възможност за безвъзмездно финансиране за вашия онлайн бизнес.


В тази инфографика са обобщени 200 от най-популярните начини за печелене на пари онлайн

как да печелим пари от интернет


Е, оказа се, че не е толкова лесно, колкото изглежда, нали?

Ако питате мен бъдете независими, доколкото можете, създайте си собствен продукт /може и дигитален/ и го продавайте. Ако не можете – ползвайте някой от начините,  изброени по-горе или просто си направете блог. Създавайте страхотно съдържание, бъдете постоянни и след няколко години печелете от дигиталния си бизнес.

Помнете: Уеб сайтовете не правят пари, бизнесът прави пари!


g-certd

 
<
Budnavarna