Начало » Общност » Дават на Сдружението „Варна – ЕМС“ 80 000 лева да се отчете

Дават на Сдружението „Варна – ЕМС“ 80 000 лева да се отчете

В края на 2017-та Варна приключи домакинството си като Европейска младежка столица. В началото на 2018-та обаче, Общината ще трябва да задели от бюджета си 80 000 лева за администриране на едноименното Сдружение „Варна – ЕМС“. Днес сумата, която ще бъде заложена в новата Програма за младежки дейности в местната хазна, получи одобрението на ресорната комисия в Общинския съвет, научи BudnaVarna.bg.

През новата година, Сдружението ще получи още 100 000 лева за организирането на фестивала „Фън сити +“. От кметската администрация решили да се доверят отново на структурата заради добрите резултати, постигнати миналата година, обясни шефът на образователната дирекция Лилия Христова.

От Сдружението още не са започнали да организират проявите, призна една от членовете на екипа – Елина Райнова. По думите й, планирането на събитията за юли и август щели да започнат през февруари. От сега обаче е ясно, че отново ще се заложи на иновацията за привличане на млади хора от чужбина, които да се включат в планирането на отделните мероприятия. „Целта ни ще е да привлечем още свежи средства извън общинската субсидия“, още Елина Райнова. Тя добави, че и този път приоритетни ще бъдат спортните събития, както и тези, свързани с предприемачество и нови технологии.

Същевременно, Сдружението „Варна – ЕМС“ трябва да се отчете за свършеното през 2017-та най-късно до месец март. Докладът за дейностите по проекта ще бъде извършен от независим оценител, който в случая е Икономическият университет.

 
<
Budnavarna