Начало » Общност » Стимулират младите хора във Варна с 876 хил. лева

Стимулират младите хора във Варна с 876 хил. лева

876 360 лева искат за тази година от общинската Дирекция по образование във Варна за стимулиране на младите хора към инициатива, творчество и предприемачество. Бюджетът получи одобрението на Комисията по младежки дейности и спорт в Общинския съвет, научи BudnaVarna.bg.

В новия бюджет са заложени малко над 100 000 лева за рекламаи популяризиране на различните прояви в местни и национални медии. За младежки инициатива като тренинги, обучения, концерти, изложби и срещи са предвидени 136 000 лева. В графата за доброволческа дейност са вписани 10 000 лева за различни кампании и за отбелязването на Международния ден на доброволеца.

За инициативи за духовност и култура са поискани 38 400 лева. В тази точка влизат Тържественият концерт по случай Националния празник – Трети март, Варненският пролетен карнавал на маската, маскарадния и сценичния костюм и народната носия, Рождественският хоров фестивал, дейностите на Франкофонския център, Кампанията „Бъди грамотен“, програмата „Родолюбие и военно-патриотично възпитание“ и други.

За състезания и фестивали ще бъдат заделени малко над 57 хил. лева. Общо 67 000 лева ще бъдат разпределени между висшите училища в града.

 
<
Budnavarna