Начало » Политика » Местният парламент се събира извънредно заради „Спартак“

Местният парламент се събира извънредно заради „Спартак“

Общински съвет-Варна се събира на извънредно заседание, на което ще реши дали да започне процедура по преобразуване на Спортен комплекс „Спартак“. Сесията е насрочена за 25 януари, от 9:00 часа в зала „Пленарна“, съобщиха от пресслужбата на местния парламент.

Съветниците от постоянната комисия  „Собственост и стопанство“ и временната „Правна комисия“ днес дадоха съгласието си за стартиране на процедурата. Според предложения от ръководството план за преобразуване  сегашното дружество ще бъде разделено на две отделни търговски дружества.

Едното ще придобие цялата спортна база на комплекса – стадион, игрища, тенис кортове и прилежащия паркинг. Предвижда се негов собственик да стане Община Варна. Другото дружество с акционери „Инжстрой холдинг“ и „Стили Роуд“ ще получи останалите недвижими имоти от капитала на спортния комплекс.

На заседанието в четвъртък, съветниците ще трябва да решат също дали да предоставят стадион „Локомотив“ за безвъзмездно ползване на футболен клуб „Спартак 1918“. Искането на футболните фенове днес получи зелена светлина от двете комисии.

 
<
Budnavarna