Начало » Хайлайф » Рок легендата Глен Хюз ще е хедлайнер на фестивал във Варна (видео)

Рок легендата Глен Хюз ще е хедлайнер на фестивал във Варна (видео)

Рок легендата Глен Хюз ще бъде хедлайнер на фестивала „Варна мега рок“, който Цонко Цонев организира в морската столица през август.

Бившият член на Deep Purple и Black Sabbath ще се изяви в новата зона край Морска гара.

Компания на 67-годишната легенда ще правят и БТР, а участието им е планирано за 18 август. Засега повече подробности организаторите не дават.

„Много съм развълнуван, че се връщам в България след дълго отсъствие и се радвам да видя скъпия ми приятел Цонко, момчетата от БТР и разбира се всички красиви фенове в България“, написа в социалната мрежа самият Хюз.

Глен Хюз е басист, вокалист и композитор. Участва в различни периоди на Deep Purple и Black Sabbath, където придобива световната си слава. От средата на 80-те Хюз има здравословни проблеми, породени от проблеми с храненето, алкохол и наркотици, които сериозно започват да се отразяват на музикалната му кариера. Поради тези проблеми той участва само в няколко концерта с Гери Мур и Тони Айоми, тъй като не може да издържи цяло турне. В края на десетилетието Хюз осъзнава проблемът, който има с наркотиците и през 1991 г., чист и трезвен се завръща с вокалите на хита на KLF „America: What Time Is Love?“. Освен това записва всички вокали в соло албума на бившия китарист на Юръп Джон Норъм „Face the Truth“. След това подновява собствената си соло кариера, върху която работи и до днес.

Източник: Moreto.net

 
<
Budnavarna