Начало » Общност » Варненци предлагат автомобили да пресичат част от пешеходната зона на бул. „Княз Борис І“

Варненци предлагат автомобили да пресичат част от пешеходната зона на бул. „Княз Борис І“

Временно да се отвори за автомобили част от пешеходната зона на бул. „Княз Борис І“, там където се пресича с ул. „27 юли“ (край черквата „Свети Николай Чудотворец“).

Това предлагат варненци в социалните мрежи, а причината за искането им е ремонтът на бул. „Приморски“ и огромните задръствания, които се получават заради него.

Ако се отвори пешеходната зона за автомобили, ул. „27 юли“ ще стане достъпна и откъм бул. „Приморски“ и така ще се облекчи трафикът, защото голяма част от колите ще се пренасочват към „Мария Луиза“, аргументират се граждани.

Не е ясно обаче как ще бъдат опазени пешеходците по бул. „Княз Борис І“, освен това плочките с които е застлан участъкът може да се начупят от преминаването на возилата, скептични са някои варненци.

Другото предложение на граждани гласи, че ул. „Бачо Киро“ трябва да се отвори и за автомобили, а да не се ползва само от автобусите и тролейбусите на градския транспорт.

Междувременно шофьори са на мнение, че е крайно време да се синхронизират и светофарите край Икономическия университет. Отсечката от и за Летния театър е затворена за автомобили, но въпреки това сме принудени да чакаме същото време на светофара, което е безсмислено, негодуват шофьорите.

Източник: Морето.нет

 
<
Budnavarna