Начало » Култура » Варненският театър гостува в София

Варненският театър гостува в София

По традиция след началото на годината трупата на варненския драматичен театър „Стоян Бъчваров” ще гастролира по сцените на София.

Този път от 12 до 16 февруари с още по-амбициозна програма и с най-новите продукции, коментира директорът на Театрално-музикалния продуцентски център Даниела Димова.

Тя уточни, че две от тях са на български драматурзи, което жест към всички, които са избрали да работят в България.

Началото на гастрола е на 12 февруари с „Хенри IV” от нобеловия лауреат Луиджи Пирандело и ще се играе на сцената на Народния театър „Иван Вазов”.

В Младежкия театър зрителите ще видят „Месец на село” от Иван Тургенев, в театър „Българска армия” ще бъде поставена „Комичната илюзия” от Пиер Корней, а в новото театрално пространство театър „Театро” зрителите ще видят „Сън”.

Спектакълът ще има три представления в един ден, защото интересът към него е най-голям. Той е подходящ, както за възрастни, така и за деца. Даниела Димова каза още, че на всички постановки са поканени екипите на наградите „Икар” и „Аскеер”, защото всяко едно представление има своите достойнства и може да бъде отличено с престижните награди.

В дните от 12 до 16 февруари, докато Варненският драматичен театър гастролира по софийските сцени, във Варна зрителите ще могат да гледат концерт-спектакъла „Моята страстна латино любов”, образователния спектакъл „В ритъма на музиката”, „Една любовна вечер в операта” на 14 февруари, както и операта от Джакомо Пучини „Манон Леско”.

 
<
Budnavarna