Начало » Събития » Ансамбъл „Александров“ с грандиозен концерт-спектакъл през лятото

Ансамбъл „Александров“ с грандиозен концерт-спектакъл през лятото

Академичният ансамбъл за песни и танци на Руската Армия „Александров“ отбелязва 90 години от създаването си с голямо турне в много европейски страни, научи BudnaVarna.bg.

Морската столица на България също ще бъде включена в десетките дати от турнето. След трагедията в края на 2016 г., когато при самолетна катастрофа край Сочи загинаха 64 души, ансамбълът е с попълнен и обновен състав и е готов да зарадва варненската публика.

Във Варна в края на юни ще пристигнат 120 Александровци – певци, танцьори и музиканти. Концертите ще представят най-популярния репертоар от руски народни и военни песни и ефектни народни танци.

Хорът на Ансамбъл „Александров“ е признат за един от най-добрите мъжки хорове в света. Той съчетава хармонията и чистотата на звука на академичната капела с ярката емоционалност и непосредственост, присъщи на популярните изпълнения, демонстриращи високо вокално умение. Танцуващата група на ансамбъла с нейните емоционални, закачливи и горещи изпълнения на сцената завладява сърцата на зрителите с високото си хореографско майсторство.

Успехът на хора, солистите и танцовата група до голяма степен зависи от гъвкавия и хармоничен оркестър и неговия звук, който е уникален по своето естество. Той успешно съчетава руски народни инструменти – балалайки, байяни, хармоники с дървени и месингови инструменти. От хор само от 12 души през годината на създаването си 1928 г., до средата на 30-те години броят на членовете се увеличава до 300 души, а славата му се разпростира далеч извън страната.

Билети се продават в мрежата на Ивентим и онлайн от www.eventim.bg .

 
<
Budnavarna