Начало » Спорт » Черно море Тича падна от Ямбол у дома след продължение

Черно море Тича падна от Ямбол у дома след продължение

снимка: Будна Варна

Ямбол записа ценна победа като гост на Черно море Тича във Варна с 99:93, научи BudnaVarna.bg.

Отборите изиграха изключително оспорван мач, който премина през безброй обрати, а разликата беше минимална през цялото време и логично завърши след продължение. Така след края на второто завъртане в редовния сезон на шампионата отборите делят седмото място с по 5 победи и 11 загуби. Това е и втори пореден успех за ямболии, както и втора поредна загуба за варненци.

Мачът беше оспорван от първата минута, като през първата четвърт премина през много обрати и разликата беше минимална през цялата й продължителност. В крайна сметка след нея ямболии водеха с 23:19 и успяха да се задържат напред до почивката, въпреки че не успяха да увеличат разликата на повече от 2-3 точки.

Подобно на предните две, и третата четвърт беше много оспорвана и доведе до още няколко смени на водачеството, за да се стигна до нов минимален аванс за Ямбол при 58:56. В средата на последната част Черно море отново обърна за 68:66, но ямболии направиха ключова серия от 10:2, която доведе до 76:70 две минути преди края. Черно море обаче не се отказа и след два успешни наказателни удара на Симеон Илиев в последната секунда на редовното време се стигна до 84:84 и продължение.

Първите пет точки в добавеното време бяха дело на Стойо Чолаков, а Евгени Иванов направи серията на Ямбол 7:0 преди нов кош на Чолаков за 9:0 и 93:84 при минута и половина до края. Симеон Илиев опита отново да върне отбора си в мача и наниза 9 поредни точки, но те не стигнаха за изравняване и ямболии си тръгнаха с победата.

Алан Арнет (9 борби) и Брайкъс Перин (5 борби, 5 асистенции) записаха по 23 точки за победителите, а 17 отбеляза Андрей Иванов. Общо петима баскетболисти завършиха с двуцифрен актив в мача, а на практика за отбора играха седем.

За домакините Симеон Илиев направи дабъл дабъл от 26 точки и 10 борби, Драган Тубак се включи с 21 точки и 14 борби. По 14 вкараха Цветослав Острев и Венелин Христов.

 
<
Budnavarna