Начало » Общност » Полицаи атакуваха “Ауди”, в колата завариха 43-годишен с момиче на 18

Полицаи атакуваха “Ауди”, в колата завариха 43-годишен с момиче на 18

снимка: Будна Варна

43–годишен мъж от Варна е обвинен за разпространението на наркотични вещества, това научи BudnaVarna.bg.

На 9 февруари, при извършване на полицейска проверка на лека кола „Ауди“ с водач С.И. на 43 г., известен на МВР, и неговата спътница – В.Т. на 18 г, е установено, че и двамата държат в себе си различни наркотични вещества.

В С.И. са намерени и иззети седем пакетчета, съдържащи бяло кристалообразно вещество, и осем пакетчета със суха тревиста маса. В.Т. е предала доброволно седем пакетчета с кристално вещество и пакет, съдържащ суха тревиста маса. Направената експертна справка показва, че се касае за амфетамин с общо тегло 4,50 гр. и марихуана с общо тегло 7,80 гр.

При последвалите процесуално – следствени действия на два адреса във Варна и в лекия автомобил са намерени допълнителни количества от двете наркотични вещества (107,43 гр. марихуана и 22,87 гр. амфетамин); множество самозалепващи се пакетчета; електронна везна.

Мъжът и жената са задържани за срок до 24 часа. На С.И. е повдигнато обвинение и е задържан с постановление на наблюдаващ прокурор за срок до 72 часа. Работата по документиране и доказване на престъплението продължава под ръководството на Окръжна прокуратура – Варна.

При полицейската проверка е установено също, че С.И. е управлявал Л.А. „Ауди“ след употреба на наркотична вещества. И по този случай е образувано досъдебно производство.

 
<
Budnavarna