Начало » Общност » Над 8 400 заявления за безплатни винетки във Варна, раздадоха 6 000

Над 8 400 заявления за безплатни винетки във Варна, раздадоха 6 000

Над 8 400 заявления за предоставяне на безплатни винетни стикери на хора с увреждания са приети в социалните дирекции във Варна от началото на кампанията. Това каза Адриана Григорова, директор на Дирекция „Социално подпомагане“ – Варна. Тя отбеляза, че вече са раздадени над 6 000 винетни стикера.

За изминалата 2017-та година броят на подадените заявления за предоставяне на безплатни винетни стикери на хора с увреждания е 10 216, допълни Адриана Григорова.

Право на безплатни винетни стикери имат лицата, които са с 50 и над 50% намалена работоспособност, както и лица и семейства, които отглеждат деца с трайни увреждания до 18-годишна възраст или до завършване на средно образование, но не по-късно от 20-годишна възраст.

Освен заявлението по образец, което трябва да подадат, гражданите трябва да представят и копие от решението на ТЕЛК, копие от свидетелството за регистрация на автомобила и копие за сключена застраховка „Гражданска отговорност“ за следващата година.

Документи могат да се подават и от упълномощено лице, когато лицето с увреждане не е в състояние само да подаде заявление, като то представи своята лична карта.

 
<
Budnavarna