Начало » Хайлайф » DJ Ники Генов: Емоцията и адреналина на сватбите и дискотеките ми допадат

DJ Ники Генов: Емоцията и адреналина на сватбите и дискотеките ми допадат

DJ Ники Генов се занимава с музика от 30 години, а работи като DJ от 25. Успоредно с това е работил като радиоводещ 8 години в продуцентско шоу 6 години, водещ на фирмени партита, шоу програми, конкурси и сватби.

Едно интервю на BudnaVarna.bg с DJ Ники Генов:

 

–  Добър ден, къде откриваме в момента Ники Генов?

–  Привет! Малко след поредната работна среща във връзка със сватбено мероприятие.

 

– Ники Генов е институция при Dj-ите, как решихте да се занимавате с тази професия и кое Ви беше първото участие?

– Аз ще бъда прям и наистина искрен и честен, защото такъв е стилът ми. От ученик имам хоби да пускам музика и по някакъв начин да забавлявам компанията с която съм. Когато бяхме ученици се организираха дискотеки в училищата и от там започнаха моите изяви, покрай работещите в дирекция „Музика“ дисководещи. След това започнах вечер да помагам на приятели дисководещи и после започнах като самостоятелно работещ диджей.

 

– Каква е рецепта да се задържите толкова години на гребена на вълната?

– Рецептата е лесна, сериозно отношение към работата. Намиране на баланса между нормалното и високото его и самочувствие, характерно за работещите професията на диджей, което в повечето случаи е много трудно. И аз правя грешки по някога, но се стремя да е много рядко и да ги поправям.

 

– Последно време се вижда пренасищане на Dj, това за добро и лошо е това?

– Според някои, трябва пак да има категоризация на диджейте с документ, с който да имаш право да работиш. Но, документа няма да ти осигури работа, а и винаги излизат млади лъвчета с атрактивни хонорари, които успяват да подведат за известно време хората, които ги наемат. После идва разочарованието и търсенето на колеги, които да раздвижат отново нещата. Понякога не всичко зависи от диджея, трябва да има работа в екип, хората отдавна са го казали: една птичка пролет не прави. При сватбите нещата са доста по-различни, там няма повторение, трябва да се направи правилния избор! Неправилно препоръчан водещ или диджей за дадена сватба може да развали всичко. Един се харесва на едни хора, друг на други. За всеки колега си има клиенти и аудитория. Важното е, клиентите да се срещнат с правилния за тях диджей, което може да се случи не от първа среща, а чак на трета.

 

– Няма как да не Ви попитаме и за новото Ви амплоа като сватбен Dj, какво Ви насочи в тази посока?

– Всъщност то за мен няма да е ново, защото преди време доста сватбени партита правех в цялата страна. Тогава активно се занимавах със сватби и работех като радиоводещ. Имах няколко години, през които се отдадох само на работа в дискотеката, а от 2015 година отново започнах да наблягам на сватбените тържества. През последните няколко години след всяка сватба, гости които са били там, започнаха да ме търсят и ангажират за техните сватбени дни. Реших, че бранша отново има нужда от мен и
започнах с пълна сила.

 

– Сватбите или дискотеката, къде предпочита повече да пуска Ники Генов?

– Аз и на двете места се чувствам добре. Емоцията и адреналина и на двата вида парти ми допадат.

 

– Трябва ли задължително да има поп фолк, за да се забавлява българина?

– Спорна и дълга тема. Всичко зависи от аудиторията. Пазара и търсенето определят нещата винаги. Много често хората на сватба остават учудени, че аз не съм фен на поп-фолка, който пускам нощем в дискотеката. Аз мога да ги забавлявам със всякаква музика, стига да са дошли да се забавляват, а не само да си гледат в телефоните.

 

– Как обичате да разпускате в свободното си време?

– Моето свободно време минава до голяма степен пред компютъра в търсене и прослушване на нова музика. Обичам да пътувам, много!

 

– Какво ще пожелаете на читателите на „Будна Варна“?

– Всеки ще пожелае здраве, аз също. Но ще добавя и много късмет нека да имат. Да общуват помежду си истински, с разговори и срещи, не само с писане в мрежата и програмите за комуникация. Да са позитивни, за да се движим напред, а не да тъпчем на място. Да се смеят на някои коментари, които ще бъдат написани под статията Ви, защото както споменах, диджейте сме хора с его и самочувствие и рядко падаме по гръб. На всички колеги пожелавам здраве и успехи, работа има за всички…..и да не забравяме, че всички сме хора на този свят !

 

Калоян Георгиев

 
<
Budnavarna