Начало » Девня » Девненец хвана в крачка нарушители на общинска наредба

Девненец хвана в крачка нарушители на общинска наредба

евненецът Красен Марков хвана в крачка двама нарушители на Наредбата за рекламна дейност, лепящи постери за бързи кредити върху фасадата на жилищен блок №1 на ул. „Просвета“.

Освен че ги е снимал с телефона си, Марков е предупредил мъжа и жената, че това, което правят, е нарушение, подлежащо на имуществена санкция. След забележката те отлепили два от постерите, а други два останали на място.

От съдържанието на материалите не става ясно кой е обектът на рекламата. Репортер под прикритие позвъни на посочения телефон – 0885/ 58-07-11. На обаждането отговори мъж, който не се представи, но каза, че работел от Варна с три банки – „СИБАНК“, „ОББ“ и „ПИРЕУС“.

В хода на разговора се подразбра, че той е кредитен посредник, от което следва да се предположи, че въпросното лице най-вероятно получава комисион при сключване на договор за кредит.

Потърсени за коментар по казуса, от Областната дирекция на МВР във Варна не се ангажираха с отговор дали в случая би могло да става въпрос за престъпна схема или за легално заета пазарна ниша, но посъветваха гражданите да бъдат разумни, защото всяко посредничество оскъпява стойността на услугата/заема.

Иначе гражданинът Красен Марков е сигнализирал за нарушението дежурния по община, както и кмета Свилен Шитов. Снимковите материали ще бъдат изпратени на полицията, която има правомощията и ресурса да установи самоличността на нарушителите, за да им бъде съставен акт по Наредбата за рекламната дейност на Община Девня.

 
<
Budnavarna