Начало » Спорт » България срещу Румъния: Зрелището на годината и кикбокс на най-високо ниво в зала „Конгресна”

България срещу Румъния: Зрелището на годината и кикбокс на най-високо ниво в зала „Конгресна”

За първи път зала „Конгресна” на Двореца на културата и спорта във Варна ще е домакин на среща между България и Румъния в професионалния кикбокс. Зрелището на 28 април включва седем срещи и е първото по рода си у нас.

Мачовете са от  веригатата GOLDEN FIGHTERS и се организират от екипа на Fight Shop Promoutions.

„Впуснахме се в това начинание, защото преценихме, че концепцията на формата е много перспективна за развитието на кикбокса в България. В този формат се противопоставят не само бойци, а и националности”, заявиха за „Петел” организаторите от Варна Добромир Иванов, който е главен треньор на „Дрийм”, и Жени Бончева.

Във веригата до момента членове са Румъния (създател на веригата), Суринам, Холандия, Китай, Сърбия, Италия, Словения, Германия и вече и България.

Регламентът на формата противопоставя вдички държави членки една срещу друга, като дава и дългосрочни перспективи на бойците като срещи и трупане на професионален опит.

„Нашият екип се радва че по този начин ще отворим още една възможност за професионално развитие на кикбокса у нас, а с това и повишаване на качеството на нашите състезатели. Благодарим на нашите партньори и приятели и се радваме, че ще се обединим под една идея . Поглеждаме много оптимистично в бъдещет , защото кикбокса в България се развива много добре през последните години. Пожелаваме на всички хора които милеят за този спорт да са все така всеотдайни и силни”, заяви още Добримир Иванов.

България ще сформира за първи път професионален отбор по кикбокс и ще застане срещу Румъния, а до края на годината нашите момчета да бъдат поканени за още една среща от държава, която членува във веригата.

Кои седем кикбоксьори ще попаднат в състава на България, ще стане ясно през март.Гуеорлги Ставрев

 
<
Budnavarna