Начало » Общност » RAGS е финалистът в graffiti конкурса на летище Варна

RAGS е финалистът в graffiti конкурса на летище Варна

Дуото RAGS спечели конкурса ArtAirportChallenge, който летище Варна обяви, за да даде нов облик на една от сградите си. Шест екипа се състезаваха във втория етап на конкурса: Glow, 140 Ideas, Rocket01, Faunagraphic, Nasimo и RAGS. Задачата на шестте бе да изготвят визуален graffiti проект, който да съответства с визията на летищния оператор, „Ние оставяме летището в сърцето на всеки пътник“.

Победителят бе излъчен снощи на изложба, представяща проектите на шестте екипа в Терминал 2 на летище Варна. Освен наградата от 8500 лева, RAGS ще получи всички необходими инструменти, материали и техническо съдействие, за да реализира своята творбавърху фасадата на сградата, с обща площ 900 кв. м.

Проектът ще бъде реализиранпрез месец април, а официалното му откриване ще съвпадне със седемдесетия юбилей на летище Варна на 9 май.

Финалистът RAGS бе избран от жури според набор от критерии, като „тематика“, „съответствие със заобикалящата среда“ и „технически умения“. Журито включва управителния съвет на „Фрапорт Туин Стар Еърпорт Мениджмънт“ АД – оператор на летищата във Варна и Бургас – както и graffiti артистите Десислава Станева и Ирина Томова, Erka.

С преобразяването на летищната сграда, „Фрапорт Туин Стар“ цели да се сдобие с едно уникално произведение на изкуството и летищният оператор е изключително благодарен на всички участници за техния принос и ентусиазъм.

Общо 20 екипа се съревноваваха в конкурса, организиран в партньорство с Николай Божинов.
Повече информация относно инициативата, заинтересованите могат да научат на www.artairportchallenge.com.

 
<
Budnavarna