Начало » Общност » Бойлер и оборудване за баня изгоряха след пожар в санитарен възел

Бойлер и оборудване за баня изгоряха след пожар в санитарен възел

снимка: БХудна Варна

9 са регистрираните пожари с преки материални щети през последните три денонощия във Варна и региона.

Това съобщиха от пресцентъра на ОД на МВР за BudnaVarna.bg.

На 11 март, около 14:35 часа, е получен сигнал за пожар на терасата на апартамент, намиращ се в ж.к. «Младост».

Причината за инцидента е самозапалване на мазнина за готвене. Няма пострадали хора. Унищожено е домашно имущество, опушени са 12 кв. м стени.

Ден по-рано, около 01:15 часа, е получен сигнал за пожар в стълбищна клетка на жилищен блок, намиращ се в ж.к. «Вл. Варненчик» в гр. Варна. Няма пострадали хора.

Причината за инцидента е небрежност при боравене с открит огън. Унищожени са: мебели, дървена врата, опушени са 50 кв. м. стени.

Същият ден., около 16:20 часа, е получен сигнал за пожар в санитарния възел на апартамент, намиращ се на ул. «Уилям Гладстон» в гр. Варна. Няма пострадали хора. Причината за инцидента е късо съединение. Унищожени са бойлер, оборудване на баня и меки връзки, опушени са 50 кв. м стени.

На 10 март, около 19:00 часа, е получен сигнал за пожар в електрическа табло на хоспис, намиращ се в м-ст «Св. Никола». Причината за инцидента е късо съединение е електрически предпазител. Няма пострадали хора. Унищожени са: дървени врати, алуминиева врата, електрически кабели, осветителни тела, опушени са 100 кв. м. стени.

Ден по-рано, около 20:45 часа, е получен сигнал за пожар в лек автомобил, намиращ се в гр. Варна, на ул. «Странджа». Няма пострадали хора.

Причината за инцидента е в процес на изясняване. Унищожен е двигателен отсек и предна част на автомобила.

4 са регистрираните пожари без преки материални щети през посочения период – в суха трева, в отпадъци и в барака.

8 са регистрираните случаи на оказана техническа помощ.

 
<
Budnavarna