Начало » Общност » Във Варна събират дрехи и тетрадки за ученици в неравностойно положение

Във Варна събират дрехи и тетрадки за ученици в неравностойно положение

Варна ще подкрепи инициативата в помощ на деца от Ябланица в неравностойно положение, които се нуждаят от дрехи, обувки и тетрадки, за да посещават учебните часове. Даренията ще се приемат и сортират в следващите няколко седмици в алтернативното пространство за скейт и култура ХАЛЕ 3 на бул. „Христо Ботев“ 3, научи BudnaVarna.bg.

Кампанията стартират възпитаници на СУ „Васил Левски“ в Ябланица. Тяхното желание е да помогнат на съучениците си, които ходят на училище без пари за закуска, без учебни материали, със скъсани дрехи и обувки.

„Децата вярват, че с твоя помощ ще успеят да набавят най-необходимото за всеки. Ангажират се заедно със своите учителки г-жа Нинова и г-жа Златанова да приемат даренията, да ги сортират по размери и сезони и да раздават всекиму според нуждите.“, споделят организаторите.

Нужни са дрехи и обувки за всички сезони:

7 – 11 години – 7 момчета и 7 момичета;

12 – 18 години – 13 момчета и 13 момичета;

обувки за момичета – от №36 до №40;

обувки за момчета – от №37 до №43;

може да са носени, стига да са запазени и чисти.

Учебни пособия:

тетрадки – за малки и за големи ученици;

химикалки;

други по избор;

Координатор на инициативата в Ябланица е Ивелина Нинова, учител по история в СУ „Васил Левски“. Дарение всеки желаещ може да изпрати и по пощата за негова сметка, както и да го занесе лично в школото. Кампанията е активна до 15 юни.

 
<
Budnavarna