Начало » Общност » Варненци спортуват благотворително за болни деца

Варненци спортуват благотворително за болни деца

За трета поредна година „Холдинг Варна“ AД е генерален спонсор на събития от спортния календар на платформата за алтернативно бягане iRun.

Този път формата на маратона е различен, тъй като е с благотворителна цел, в подкрепа на “Спина бифида и хидроцефалия България”. Стартът на спортното мероприятие, под наслов “Сила, скорост и добри сърца – 1 тон = 1 км = 1 лв.” бе даден на входа на Морската градина във Варна.

Идеята на организаторите от iRun.bg & My Gymbox, e всички смели хора с добри сърца да съчетаят спорта с благородна кауза, включвайки се в една от двете дисциплини – бягане или силово упражнение. След представянето си участниците даряват определена сума, спрямо собственото си постижение.

Каузата, която обединява организаторите от iRun.bg и „Холдинг Варна“ АД, е да се подпомогне ежедневието на децата със спина бифида и хидроцефалия във Варна и да съберат средства за организирането на по-различни и трудно достъпни спортни занимания за децата – спускане със зип линия/ тролей, конна езда, преход до хижа, плаване с кану – упражнения и игри много подходящи за тяхното възстановяване и двигателна активност.

Генералният спонсор на събитието „Холдинг Варна“ АД ще предостави 50% от необходимата сума за децата, останалото – ще се извоюва и дари от всеки един от участниците в състезанието.

По традиция, в края на събитието има томбола между всички участници с награди от организаторите: карти за безплатни тренировки в my Gymbox; безплатно участие в организирани от iRun събития, съответно награди от спонсора и партньори.

Всички зрители и неучаствали в спортните предизвикателства, също имат възможността да дарят средства.

източник: Черно море

 

 
<
Budnavarna