Начало » Култура » Днес на София филм фест във Варна ще гледаме цели четири филма

Днес на София филм фест във Варна ще гледаме цели четири филма

На третия ден от София филм фест във Варна ще гледаме четири филма, напомня Moreto.net. Това е денят с най-пълна програма за целия кино фест. Европейските „Търсач на удоволствия“ и ситуирания в Индия „Песента на скорпионите“, копродукцията на Израел, Швейцария, Германия, Франция „Фокстрот“, както и българския документален „Синко мой“, посветен на емблематична за Варна фигура – музикантът Миро Морски – това ще могат да гледат варненци днес. Мястото отново е Фестивален и конгресен център Варна.

15.30 – Зала 1

„Търсач на удоволствия“ е прякорът на стария кемпер, с който Ела и Джон Спенсър са ходили на почивка с децата си през 70-те години. Една лятна утрин, отчаяно искащи да избягат от медицински грижи, които ще ги разделят завинаги, двамата шокират децата си, качвайки се в остарялото превозно средство и хващайки пътя към Кий Уест в търсене на ново приключение. Мозъкът на Джон е малко размътен и мъжът често забравя, но пък е физически силен. Ела е слаба и крехка, но все още е с всичкия си. Заедно двамата едва успяват да „сглобят“ един човек. Смесвайки забавни с ужасяващи моменти, пътешествието им преминава през една непозната за тях Америка. Това приключение обаче е техният шанс да преоткрият брака си, който винаги са подхранвали със страст и отдаденост, но и с тайни обсесии, появяващи се на повърхността точно сега. Тези разкрития предизвикват неочаквани признания.

18.00 – Зала 1

„Песента на скорпионите“ е история за страстна любов, отмъщение и спасителната сила на песента. Нуран, безгрижна и независима жена, усвоява древното изкуство за изцеление от своята баба, която е уважавана „скорпионска“ певица. Когато Аадам, търговец на камили в пустинята на Раджастан, чува Нуран да пее, той веднага се влюбва. Но още преди да успеят да се опознаят по-добре, тя е съкрушена от едно предателство. То я тласка към опасно пътуване, с което да отмъсти и да открие своята песен.

19.00 – зала „Европа“

„Синко мой“ разказва за преломен момент в живота на Миро Морски. Морски е емигрант в Лондон, посветил живота си на музиката. След години лутане и крайности, на 43 години, той получава нов шанс за семейство и дългоочакван пробив като музикант. Мултинационалната група, в която свири, е на път да запише дебютен албум и да излезе на голямата музикална сцена. За този дебютен албум Морски трябва да напише текста на една от песните и да я изпее. За него тя се оказва възможност да се помири с миналото и да погледне без чувство за вина бъдещето. Емигрант, музикант и човек, търсещ своето място под слънцето, Морски най-после има шанс за пробив в музиката и щастлив семеен живот. На 43 години, възрастта на която е починал баща му, той се надява да поправи стари грешки и да бъде по-добър баща.

20:15 часа – Зала 1

„Фокстрот“ беше израелското предложение за чуждоезичен Оскар. Михаел и Дафна са съкрушени, когато военни идват в дома им със съобщение, че синът им Йонатан е мъртъв. Михаел се чувства още по-зле от прекалено скърбящите роднини и представители на военната бюрокрация, които изказват своите съболезнования. Докато жена му си почива, упоена от успокоителните, той попада във вихрушка от ярост, за да преживее една от най-тежките житейски ситуации, надминаваща дори сюрреалистичните военни изживявания на сина му.

 
<
Budnavarna