Начало » Общност » Опитват да продадат 70 бунгала на „Фичоза“ заради дългове

Опитват да продадат 70 бунгала на „Фичоза“ заради дългове

Пореден опит за продажба на терен със 70 бунгала и столова в местност „Фичоза“ прави частен съдебен изпълнител. Имотът излиза на пазара заради задължения на собственика „Черно море“ АД. Продажбата ще бъде извършена в полза на Община Варна, става ясно от направеното обявление, научи BudnaVarna.bg.

Върху земята с обща площ от над 22 дка са вдигнати 70 къщички за почивка, които разполагат с по една или две спални, хол, бокс, тераса. В имота има на разположение и столова с кухня, барбкю и тераса с обща площ от 576 квадрата.

Това не е първият опит за продажба на бунгалата. Определената начална цена този път е 1 795 527 лева. Самите оферти на кандидатите ще бъдат представени на 4 май. Дотогава може да се подават документи и да се правят огледи.

В документите изрично се посочва, че върху имота има наложени възбрани по изпълнително дело.

През 2015 година от общинската дирекция за местни данъци и такси обявиха, че Дружеството „Черно море“ АД, което е собственик на почивната база и на радиозавода във Варна, попада в списък от близо 300 фирми с публични общински вземания от над 5000 лева по реда на Данъчно-осигурителния процесуален кодекс. Сумите са трупани от 1 януари 2009 година.

Черно Море АД – Варна е наследник на основаното през 1966 година държавно предприятие за производство и доставка на навигационни радарни системи с военно и гражданско предназначение. От 2000 година акционерното дружество е със 100 % частен капитал.

 
<
Budnavarna