Начало » Общност » Времето утре във Варна

Времето утре във Варна

снимка: Будна Варна

Над Черноморието ще има значителна облачност, първоначално средна и висока. По-късно през деня от север на юг ще започнат валежи от дъжд, които през нощта срещу четвъртък ще се примесват и преминават в сняг.

Ще духа предимно умерен източен, вечерна вече североизточен вятър. Максимални температури на въздуха: 8°-13°. Вълнението на морето ще бъде 2 – 3 бала. Температурата на морската вода е 6° – 7°.

През нощта, след временното намаление на облачността, от запад тя отново ще започне да се увеличава. Ще бъде почти тихо с минимални температури между минус 2° и 3°, в югозападните райони и по Черноморието до 5-6°.

Утре вятърът от юг-югозапад ще се усили и в източната половина от страната и по северните склонове на планините временно ще е силен, но още преди обяд в източните райони ще се ориентира от изток, а в северните от североизток. До вечерта вятърът в цялата страна ще се ориентира от север-североизток и с него ще нахлува студен въздух. Ще бъде облачно с превалявания от дъжд, в северозападните райони от сняг. Максималните температури ще бъдат в широки граници – от 3-4° в северните райони до 16-17° в южните, в София около 9°.

През нощта срещу четвъртък валежи от сняг ще има на много места в Северна България и високите полета на Западна.

Атмосферното налягане сутринта все още ще бъде по-ниско от средното за март. През деня продължи да се повишава и вечерта вече ще е по-високо.

Над планините ще бъде облачно с превалявания от сняг, под 1600-1700 метра от дъжд, но през нощта срещу четвъртък границата на снега значително ще се понижи. Ще духа силен югозападен вятър, който вечерта ще се ориентира от северозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 7°, на 2000 метра около 0°.

 
<
Budnavarna