Начало » Общност » Организират безплатен пролетен концерт за деца

Организират безплатен пролетен концерт за деца

Концертът „Неочаквани солисти“ с любими песни, балет и фолклор за деца ще се проведе на 25-ти март, неделя, от 12 ч. в зала 1 на Фестивалния и конгресен център, научи BudnaVarna.bg.

Събитието е част от програмата „Варненско лято за деца“, организирано от дирекция „Култура и духовно развитие“ към Община Варна, Международния музикален фестивал „Варненско лято“ и НУИ „Добри Христов“. Входът за всички посетители е свободен.

„Неочаквани солисти” е специално разработен за деца от начална училищна и предучилищна възраст. Малките зрители ще видят и чуят неочаквани аранжименти: музиката от филма „Смело сърце” ще прозвучи на българска гайда, солист-тромпетист ще изсвири испанската песен „Гранада”, а малки балерини от класовете по балет ще изпълнят танц с фламенко костюми и ветрила. Народният оркестър на НУИ „Добри Христов” за пръв път ще излезе за концерт от програмата „Варненско лято за деца” в пълния си състав с гайди, гъдулки, тамбури и тъпани. Хорът на училището по изкуства е подготвил блок с любими произведения на фолклорна основа – сред тях „Ръченица” на Петко Стайнов, църковното песнопение „Тебе поем”.

Ансамбъл „Виолино” ще изпълни хита на Виктор Чучков „Моля, кажете, не на шега, кой нарисува тази дъга”. Децата ще научат повече за органа, вибрафона и електрическата цигулка. Водеща отново ще е Госпожа Виола, която в края на концерта ще покани децата на сцената, за да видят отблизо всички инструменти.

 
<
Budnavarna