Начало » Общност » Младеж хвърлил пари на полицаи да се почерпят

Младеж хвърлил пари на полицаи да се почерпят

снимка: Будна Варна

21-годишният Алекси Ас. е бил предаден на съд по бързо производство от Окръжната прокуратура във Варна за предложен и даден подкуп на полицейски служители, за да не извършат действия по служба – престъпление по член 304а от Наказателния кодекс. Само за 6 работни дни след извършване на деянието обвинителният акт срещу младежа е бил внесен в съда.

На 17 март тази година 21-годишният Алекси бил спрян за проверка. На полицейските служители, които работели в района на зеленчуковата борса във Варна, им направило впечатление, че автомобилът на подсъдимия рязко увеличил скоростта и дори се качил на тротоара при десен завой, след като забелязал полицейския автомобил. На кръстовището на ул. „Под игото“ и „Георги Пеячевич“ на червен сигнал на светофара униформените се приближили до колата на Алекси Ас. и наредили на водача да представи документите си за проверка.

При направената справка в ОД на МВР се установило, че 21-годишният водач не притежава свидетелство за управление на МПС и е неправоспособен. Алекси Ас. бил уведомен, че ще му бъде съставен акт за установяване на административно нарушение.

Тогава младежът почукал на стъклото на полицейския автомобил и предложил на двамата служители почерпка. Обяснил им също, че много бърза. Предложените пари били отказани. След известно време Алекси отворил задната врата на полицейския автомобил и седнал. Проврял ръката си между предните две седалки и пуснал 2 банкноти по 10 лева, 1 с номинал 20 лева и 50 евро.

За случая бил уведомен оперативният дежурен на Трето РУ на МВР и срещу 21-годишния варненец било образувано бързо производство за подкуп. Ако бъде признат за виновен, подсъдимият може да получи наказание до 10 години затвор и глоба до 15 000 лева.

Предстои делото срещу него да бъде насрочено за разглеждане във Варненския окръжен съд.

 
<
Budnavarna