Начало » Култура » „Редки тъпанари“ на Теди Москов

„Редки тъпанари“ на Теди Москов

Хитовия спектакъл на Теди Москов ще гледаме днес, в зала 1 на Фестивален и конгресен център, от 19 часа. Спектакълът е базиран на известния филм на италианския майстор Марио Моничели – „Неизвестни извършители”.

Крими комедията разказва за трогателните опити от група пишман крадци да оберат една заложна къща. Те са фрапиращо непрофесионални и абсолютно неподходящи за престъплението, с което са се нагърбили. Разбира се, самочувствието им е обратно пропорционално на възможностите им. Бандата им се състои от некадърен спортист, провалил се адвокат, уволнен кино оператор, бездарен сицилиански мафиот и младоженец, захванал се да краде в деня на сватбата си.

По адаптацията Теди Москов е работил със Симон Шварц, като провокацията била приликите на България днес с Италия от 30-те години на миналия век. Както Москов отбелязва: „Със Симон Шварц преработихме сценария, така че да го доближим до съвременна България, а именно – бедна, крадлива и безперспективна за огромен брой хора.“

Сценограф на постановката е Виолета Радкова, музиката е на Пламен Мирчев – Мирона, а в ролите ще видим: Мая Новоселска, Роберт Янакиев, Явор Бахаров, Йосиф Шамли, Александър Сано, Ясена Господинова, Дайана Михайлова, Петя Венелинова, Ивайло Спасимиров, Александър Узунов.

 
<
Budnavarna