Начало » Общност » Задържаха варненка, издирвана с европейска заповед за арест

Задържаха варненка, издирвана с европейска заповед за арест

Състав на Варненския окръжен съд е уважил искането на Окръжната прокуратура във Варна да бъде задържана под стража 33-годишната Фатма Д., научи BudnaVarna.bg.

Тя е издирвана от Прокуратурата в германския град Бохум с европейска заповед за арест, след като била обявена на международно издирване, съобщиха от пресслужбата на Апелативна прокуратура.

33-годишната жена се издирва за две престъпления от съдебните власти на ФРГ. На 7 ноември и на 18 декември 2016 г. Фатма Д. била установена да управлява куриерски автомобил, в който бил открит тайник. В него са намерени веднъж 4 кг кокаин, а втория път – 6,7 кг. кокаин.

Издирваната за контрабанда на кокаин варненка била задържана на 30 март тази година на летище Варна. Незабавно са били информирани за местонахождението й съдебните власти на ФРГ. С постановление на наблюдаващ делото прокурор в Окръжната прокуратура във Варна Фатма Д. е била задържана до произнасянето на Окръжния съд по отношение на определяне на мярката й за неотклонение „Задържане под стража“.

То е било уважено от съда вчера.

33-годишната жена ще остане в ареста до насрочване на същинското производство по европейската заповед за арест.

 
<
Budnavarna