Начало » Общност » Нов опит за продажбата на кораба „Комета“ в „Аспарухово“

Нов опит за продажбата на кораба „Комета“ в „Аспарухово“

снимка: Будна Варна

Нов опит за продажба на последната българска „Комета“, която стои закотвена в „Аспарухово“, ще направи Областна администрация-Варна, научи BudnaVarna.bg. Документи за участие в търга на 18 април ще се приемат от 10 до 17-ти април. Определената начална тръжна цена е 7920 лева. Сумата е с около 1500 лева по-ниска от тази при предходното обявление, когато не се появи нито един кандидат.

Желаещите да разгледат корпуса на плавателния съд, представляващ бивш моторен самоходен кораб на подводни криле, предназначен за превоз на пътници, могат да го направят при предварителна заявка на 11 и 13 април.

Решението за продажбата на легендарния плавателен съд е на Комисията за разпореждане с имоти и вещи – държавна собственост. Това е станало на 17 август 2017-та.

„Комета – 5“ се води частна държавна собственост от 15 декември 1997 година. В миналото бившият моторен самоходен кораб е бил предназначен за превоз на пътници. След това обаче е превърнат в заведение и атракция.

Освен плавателния съд Областна администрация е обявила за продан и „Мерцедес“ S с начална цена от 7150 лева. Превозното средство е произведено 2001/2002 година и е с пробег 282 хил. километра.

 
<
Budnavarna