Начало » Общност » 250 деца от Варна пяха „Хубава си, моя горо” по повод Седмицата на гората

250 деца от Варна пяха „Хубава си, моя горо” по повод Седмицата на гората

250 деца от ДГ №8 „Христо Ботев” във Варна пяха „Хубава си, моя горо” по повод традиционната Седмица на гората, научи BudnaVarna.bg.

С красивата песен, която е химн на българските лесовъди, те посрещнаха в градината служителите на ДГС „Варна” и им благодариха за тематичния подарък – два люлякови храста и две кедрови фиданки.

Зам.-директорът на горското стопанство инж. Владислав Георгиев запозна децата с тънкостите на залесяването и с грижата, която изискват младите дръвчета. Със своите песни и картини възпитаниците на градината показаха, че обичат природата и впечатлиха лесовъдите със специална „клетва за гората”, с която обещават да ценят и пазят зеленото богатство.

Много радост донесоха на малчуганите и подарените две къщички за птици.

С помощта на представителите на ДГС „Варна” те бяха окачени на дръвчета в двора на градината. Инж. Георгиев обясни, че къщичките са дело на ученици от Професионалната гимназия по горско стопанство и дървообработване „Николай Хайтов”, с която съвместно отбелязват Седмицата на гората.

Директорката Веска Янакиева сподели, че практиката да се провеждат екоинициативи в градината е утвърдена във времето. Тя благодари на ДГС „Варна” за залесителната акция, а децата изпратиха гостите от стопанството с цветя и ръчно изработена украса за предстоящия Великден.

 
<
Budnavarna