Начало » Култура » Тази вечер Варна ще бъде в ритъма на горещото аржентинско танго

Тази вечер Варна ще бъде в ритъма на горещото аржентинско танго

Тази вечер Варна ще бъде в ритъма на горещото аржентинско танго. В Зала 1 на ФКЦ ще видим вдъхновяващия музикално-танцов спектакъл „Танго без граници“ – международен проект, в центъра на който е една варненка, влязла в елитната общност на най-високия клас танго музиканти в света – Мария Мартинова. След Музикалната академия в София Мария завършва легендарния Julliard School, Ню Йорк, със стипендията „Владимир Хоровиц“. Защитава магистратура в Ротердамската консерватория при Агилес дел Виня. Кариерата й преминава през сцени като Концертгебау, Амстердам, St. Martin-in-the Fields, Барбикан и Уигмор хол в Лондон, Wiener Recital Hall в Залцбург, Alice Tully Hall, Ню Йорк.

За магията на тангото Мария говори с огромна емоция в обръщение към публиката в родния си град: „Няма друга музика като тангото, която да притежава силата на юмрук в корема. Тази музика ще ви накара да си спомните, че имате сърца, които могат да туптят, че имате кореми, които могат да се свиват от вълнение. Елате на концерта, и ще усетите!“

Мария Мартинова води днес във Варна за своя проект емблематични фигури на тангото като Марсело Нисинман – изпълнител на бандонеон, роден и изградил майсторството си в Буенос Айрес, композитор, последовател на своя ментор Астор Пиацола. В квартета участват още цигуларят Сирил Гарак, утвърдил се като един от най-търсените танго цигулари и Винфрид  Холценкамп – признат като най-уважавания танго басист в Европа.

Емоцията в концерта ще бъде изведена на много по-горещо ниво от танцьорите Селин Руис и Жереми Бребар – танцова двойка с множество концертни изяви в Европа и Америка.

Пред варненската публика „Tanguarda“ ще представят творби от Астор Пиацола, Марсело Нисинман, Агустин Барди и Освалдо Тарантино.

Билетите за този горещ спектакъл в Зала 1 на Фестивалния и конгресен център са на цени от 20 до 50 лв. и могат да се купят от Билетния център на ФКЦ и онлайн.

Следващото събитие в поредицата от прояви за ценители в рамките на фестивала: 14.04. във Варненската опера – концерт на Веселин Станев, пиано със Симфоничен оркестър на Държавна опера Варна, диригент Станислав Ушев. Билети от касата на Държавна опера Варна.

Началният час на всички концерти от фестивала е 19:00.

 
<
Budnavarna