Начало » Спорт » Започва варненската студентска универсиада

Започва варненската студентска универсиада

Студенти от всички университети в града могат да се включат в състезания по 9 вида спорт по време на XIX Варненска студентска универсиада. Организатори на събитието са Община Варна, звената по спорт във висшите учебни заведения и студентските съвети. Надпреварите по волейбол за мъже и жени, баскетбол и стрийтбол 3х3 за жени, мини футбол за мъже и жени, тенис, плуване, лекоатлетически крос, тенис на маса, шахмат и боулинг, ще се проведат в периода от 14 до 28 април.

Състезанията стартират на 14 април от 11.00 ч. в Морската градина с масов лекоатлетическия крос – 2000 м. за мъже и 1000 м. за жени. На следващия ден от 10.00 ч. са срещите по тенис на маса в спортната зала на Икономическия университет.

На 16 април универсиадата продължава с турнирите по волейбол за мъже и жени в залата на Икономическия университет от 19.00 ч. Двубоите по мини футбол ще се играят в Общинския спортно-развлекателен комплекс „Младост“ от 15.30 часа.

В МОЛ Варна на 18 април от 16.00 ч. ще се проведе състезанието по боулинг. На 20 и 21 април от 10.00 ч. програмата продължава два състезателни дни по тенис на кортовете в „Чайка“. Надпреварата по плуване ще се проведе в ПК „Приморски“ на 21 април, очаква се участие вземат около 100 студенти.

В спортната база на Медицинския университет от 23 до 27 април от 15.30 ч. са предвидени двубоите по баскетбол за мъже и 3х3 за жени. Състезанията по шахмат ще проведат на 23-ти април от 15.00 ч. в зала „Юнашки салон“.

Всички студенти, които иска да се включат в спортните събития, могат да се обърнат към звената по спорт в университетите или към студентските съвети. Подробна програма може да бъде намерена на www.sportvarna.com . Официалното награждаване и закриване на XIX Варненска Универсиада ще се състои на 28 април от 18.00 ч. в Юнашкия салон.

 
<
Budnavarna