Начало » Аврен » Раздават на бедните в Аврен по 16 килограма хранителни продукти

Раздават на бедните в Аврен по 16 килограма хранителни продукти

снимка: Будна Варна

По 16 килограма от 7 вида хранителни продукти ще могат да получат от утре всички нуждаещи се в Аврен, включени в списъците на Агенцията за социално подпомагане. Храните ще се раздават от Общинския съвет на Българския Червен кръст до 4 май включително, научи BudnaVarna.bg.

Всеки от пакетите включва 7 килограма леща, рибна консерва от килограм и 100 грама, килограм мед, и опаковка бисквити с приблизително същото тегло, 2 килограма лютеница, 800 грама доматено пюре и 3,2 килограма грах.

Раздаването на хранителните продукти се финансира от Фонда за европейско подпомагане на най-нуждаещите се лица. В кампанията се очаква да се включат кметовете по населени места на територията на Община Аврен, които ще раздават индивидуалните пакети.

В групите правоимащи лица, подлежащи на подпомагане по хранителната програма влизат лицата и семействата, подпомагани с целеви помощи за отопление през отоплителен сезон 2015/2016, майки или осиновителки, които са получавали месечни помощи за отглеждане на дете до навършване на една година към октомври 2016 година. На хранителен пакет имат право и тези, които са взели еднократна целева помощ за ученици, записани в първи клас, инцидентно пострадали при бедствия и аварии, и лица с установени 90 % трайни увреждания с чужда помощ, лица, получили месечни помощи за отглеждане на дете с трайно увреждане.

 
<
Budnavarna