Начало » Общност » Ремонтират още две училища

Ремонтират още две училища

Символична първа копка бе направена днес за ремонт на две училища във Варна – VII СУ „Найден Геров“  и Първо ОУ „Св. Княз Борис“ I във „Владиславово“.  Дейностите са по проект „Модернизация на образователната инфраструктура на територията на град Варна“ по ОП „Региони в растеж“. Проектите са финансирани със 100% безвъзмездна финансова помощ – по 16, 3 млн. лв. за всяко училище. Целта е увеличаване дела на обновената и модернизирана общинска образователна инфраструктура и създаване по-добри условия за обучение за деца и младежи.

 

В СУ „Найден Геров ще бъде извършено конструктивно укрепване на сградата, която ще бъде санирана и пребоядисана. Ще бъде изградена рампа за инвалидни колички и пожароизвестителна уредба. В Първо ОУ „Св. Княз Борис“ I ще бъде изградена достъпна среда за деца с увреждания, предстои конструктивно укрепване на сградата, ремонт на двора и изграждане на спортни площадки.

 

Миналата седмица бе обявен официален старт и на ремонта на СОУ „Димчо Дебелянов“. Трите училища са част от инвестиционната програма на Община Варна за изграждане на модерна образователна инфраструктура. „Ще направим всичко възможно строителните дейности да приключат до началото на новата учебна година“, увели Лилия Христова, директор на дирекция „Образование и младежки дейности“ и ръководител на проектите. На събитието присъстваха Тодор Балабанов, председател на Общинския съвет, директори на училища, преподаватели.

 
<
Budnavarna