Начало » Общност » МУ-Варна ще е домакин на Втория национален студентски фестивал на медицинските университети

МУ-Варна ще е домакин на Втория национален студентски фестивал на медицинските университети

Медицински университет „Проф. д-р Параскев Стоянов“- Варна е организатор и домакин на Втория национален студентски фестивал на медицинските университети в България с международно участие, който ще се проведе в СОК „Камчия“ на 21 април.Студенти от медицински специалности в 5български университета и техни състуденти от Гърция ще представят своите творчески умения.

Ръководството на МУ-Варна дава сцена за изява нахудожествено-творческата дейност на студенти от МУ-Варна, МУ-София, МУ-Пловдив, МУ-Плевен, Медицинския факултет на Тракийския университет в Стара Загора и от Университета в Патра, Гърция. Близо 40 са изпълненията, с които над 200 участници ще представят разнообразие от музикални, танцови и артистични стилове. Богата палитра от изпълнения ще пренесат гостите на вълната на фестивалния дух и ще докажат, че освен блестящи медици, студентите крият и неподозирани таланти.

Участниците във втория национален студентски фестивал на медицинските университети в България с международно участие ще ни пренесат чрезтанцова фиеста от„Амазонията на Азия“- Непал до бреговете на Индия и ще ни потопят в мистичния свят на госпъл музиката. Вечните рок класики, най-модерните поп парчета, чувствените танци от сърцето на Латинска Америка са само част от изпълненията в разнообразната програма на фестивала. Чистотата на автентичния български фолклор пък категорично ще затвърди силата на ангелските гласове на родните участници.

Екипът на МУ-Варна е подготвил редица съпътстващи фестивала занимания за студентите, които да направят преживяването още по-вълнуващо и интересно.​ Комплимент от организаторите от МУ-Варна е посещение на Астрономически център с планетариум, където желаещитеще могат да присъстват на лекция, изнесена от космонавт. Сред останалите интересни занимания, които се предлагат, са разходка с лодка, посещение на Славянски център и Музей на кристала, както и разнообразни спортни дейности.

Вход свободен!

 
<
Budnavarna