Начало » Спорт » Спартак игра на една врата, но изгуби от Септември в Тервел

Спартак игра на една врата, но изгуби от Септември в Тервел

снимка: Будна Варна

Отборът на Септември победи Спартак с 1:0 в мач от третия кръг във втория етап на първенството в Трета лига – Североизточна група в Тервел.

Спартаклии имаха смазващо превъзходство през цялото време и както се казва на футболен език, играха на една врата, но паднаха злощастно, след като тервелци наказаха единствената им грешка в защита в началото на второто полувреме. Загубата е втора за Спартак под ръководството на Енгибар Енгибаров напролет. Тимът има и 5 победи през втория дял.

Слави Сталев за първи път беше титуляр за спартаклии, като партнираше в центъра на защитата на Боян Илиев. На вратата се завърна Мирослав Марков, а отляво в защита – изтърпелият наказанието си Михаел Михалев.

Варненци бяха подкрепяни от над 30 свои ултраси.

В първите 20 минути варненци играха по-често с топката, а домакините се бяха прибрали отзад и дебнеха за контри.

Впоследствие спартаклии отправиха няколко удара в аут, но така и не можаха да намерят верния път към вратата в сгъстената и добре организирана защита на съперника.

В 44-тата минута след корнер Десислав Дяков отклони с глава топката с глава, но защитник я изчисти пред голлинията.

Второто полувреме започна по мечтан начин за тервелци. Техен играч се възползва от първата грешка в защитата на Спартак, излезе сам срещу Марков и с техничен удар насочи топката в мрежата – 1:0.

Оттук до края се игра само пред наказателното поле на домакините и вътре в него.

Десо Дяков не можа да вкара от малкия пеналт, удар на Емил Илиев бе избит от вратаря, а накрая Боян Илиев уцели напречната греда.

Съставът на Спартак (4-2-3-1): Мирослав Марков – Александър Йовчев, Слави Сталев (53 – Тодор Маринчев), Боян Илиев, Михаел Михалев – Васко Боев, Емил Илиев – Илиян Неделчев (55 – Иво Михайлов), Георги Димитров (65 – Милен Николов), Ивайло Русев – Десислав Дяков

 
<
Budnavarna